Vis curry met garnalen

Misschien valt het op? Ik ben nogal dol op curry gerechten. Een vis curry past nog best in mijn verzameling 🙂

Deze werd het en ik dacht heel even, na het toevoegen van de garnalenpasta, dat het helemaal mis was! Ik had dat potje ooit eens meegenomen bij de toko omdat het er zo grappig uitzag, toen ik het opentrok twijfelde ik even. Vond het harder stinken nog dan vissaus…

Maar het tijdschrift waar ik dit recept uit had heeft me nog nooit teleurgesteld en dus volgde ik braaf de instructie op om dit smerig ruikende goedje in de pan te gooien.

Het eindresultaat mocht er wezen!

Vis curry By Cookingdom
Vis curry

Ingrediënten:

1 eetlepel zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
stukje gember, geraspt
3 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel garnalenpasta
1 kleine rode chilipeper, fijngesneden
2 stengels citroengras, gesplitst
1 volle eetlepel kerriepoeder
1 volle eetlepel rietsuiker
klein bosje koriander, steeltjes fijngesneden
blikje kokosmelk
450 gram witvisfilet, in grote stukken
250 gram garnalen
1 limoen

rijst, voor erbij

Bereiding:

1. Verhit de olie in een hapjespan, bak de uien 5 minuten totdat ze zacht beginnen te worden. Roer er de gember, knoflook, garnalenpasta, chilipeper en citroengras door. Laat dit 2 minuten zachtjes meebakken. Voeg de kerriepoeder en de suiker toe, blijf roeren totdat de suiker begint te smelten en alles een beetje aan elkaar gaat plakken. Doe er dan de koriandersteeltjes, kokosmelk en 2 eetlepels water bij. Breng aan de kook.
2. Voeg de vis en de garnalen toe, knijp er een halve limoen over uit. Laat 5 minuutjes zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, totdat de vis gaar is en de garnalen roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat extra limoen sap. Serveer met rijst en strooi er de korianderblaadjes over.

Vis curry
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood februari 2015)

Smakelijk eten!

One thought on “Vis curry met garnalen

Geef een reactie