Recepten

Yoghurt bananen ijs

Het is zomer, hoogste tijd voor meer ijs! Heerlijk yoghurt bananen ijs…

Guilt free noemen ze dat geloof ik of skinny, dat kan ook…zelf vond ik het gewoon heel erg lekker.

Zorg wel dat je het zeker een half uur voor je het wil gaan eten uit de vriezer haalt, het heeft even nodig om wat zachter te worden…

yoghurt bananen ijs

Ingrediënten:

4 zeer rijpe bananen,gepeld
500 gram 0% vet Griekse yoghurt
175 ml zoete gecondenseerde melk
eventueel een handjevol bananenchips (toko)
eventueel karamelsaus

Bereiding:

1. Meng de bananen, Griekse yoghurt en de gecondenseerde melk in een blender tot een glad geheel. Giet het mengsel in een ijsbak of verdeel het over een aantal kleine potjes.
2. Maak kleine stukjes van de bananenchips als je die gebruik en meng de stukjes door het yoghurtmengsel. Strooi nog wat kruimels op het ijs.
3. Plaats het ijs 12 uur in de vriezer. Haal het er een half uur voor je het gaat serveren uit. Geef er eventueel karamelsaus bij.

Yoghurt bananen ijs
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood magazine maart 2014)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago