Geroosterde kikkererwten met salt &vinager smaak

Kikkererwten gebruiken wij vooral om hummus van te maken en ik heb dan ook altijd wat blikjes in mijn voorraadkast staan. Dus toen ik dit receptje tegen kwam van geroosterde kikkererwten in mijn favoriete chips smaak, salt & vinegar, haalde ik maar eens een blikje van de plank!

De allereerste keer dat ik chips proefde met zout en azijn smaak was in Florida, lang lang geleden. Het was hier in Nederland helemaal niet te krijgen in die tijd…nu kom ik het weleens tegen gewoon in de supermarkt maar ik besloot voor een iets gezondere snack te gaan.

Deze geroosterde kikkererwten zijn lekker als snack maar ook over een salade of als topping voor bijvoorbeeld een linzensoepje. Je kunt er ook andere kruiden over strooien, de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk eens aan paprika poeder of za’atar…

Geroosterde kikkererwten met salt &vinager smaak

Ingrediënten:

1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel grof zeezout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel rode wijnazijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Droog de kikkererwten voorzichtig af met een schone theedoek of keukenpapier. Zorg dat ze zo droog mogelijk zijn om ze extra knapperig te laten worden.
  2. Leg de kikkererwten op een bakplaat en sprenkel er de olijfolie over. Bestrooi met zout en peper en meng zodat alles gelijkmatig verdeelt wordt.
  3. Rooster de kikkererwten 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat na een kwartier uit de oven en meng de kikkererwten nog even. Als de kikkererwten klaar zijn sprenkel je de azijn erover en plaats ze dan nog zo’n 30 seconden terug in de oven. Laat heel even afkoelen.

De geroosterde kikkererwten zijn het lekkerst als ze pas uit de oven komen, ze worden al snel minder knapperig wanneer je ze te lang bewaard.

 

Geroosterde kikkererwten
(Gebaseerd op een recept van A beautiful plate)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago