Paddenstoelensoep

Herfst is de tijd voor paddenstoelen en soep…dus paddenstoelensoep.

Naar een recept van Jamie Oliver…Wat me vooral aansprak in dit recept is dat je de helft van de soep pureert zodat je een heerlijke romige soep krijgt maar er toch nog van die mooie stukken paddenstoel in blijven zitten. Ik zou wel echt het citroenmengseltje toevoegen want dat maakt de soep helemaal af.

Paddenstoelensoep

Ingrediënten:

klein handjevol gedroogde porcini
olijfolie
600 gram gemengde paddenstoelen, schoongemaakt en in stukken
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui, gesnipperd
1 handjevol tijm, blaadjes afgerist
1 liter groentebouillon
1 handjevol verse peterselie, blaadjes grof gehakt
50 ml kookroom
1 citroen

Bereiding:

1. Doe de porcini in een schaaltje, giet er net genoeg kokend water over om ze helemaal onder te zetten en laat weken. Verwarm in een soeppan wat olijfolie en bak hier de paddenstoelen even in, voeg de knoflook, ui en tijm toe en een beetje zout en peper.
2. Wanneer de paddenstoelen vocht beginnen te verliezen doe je er de porcini in kleine stukjes gesneden bij. Giet de vloeistof waarin je de porcini hebt laten weken door een zeefje en giet die er ook bij. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes koken tot de meeste vloeistof verdampt is.
3. Voeg de bouillon toe en laat de soep nog een half uurtje zachtjes pruttelen. Je kunt nu de helft van de soep pureren om zo een crèmesoep te maken, Voeg de kookroom en de peterselie toe, breng op smaak met zout en peper.
4. Meng wat zout, peper met de zest van 1 citroen en het sap van de halve citroen. Schep een beetje van het mengsel op de soep en strooi er nog wat extra peterselie over.

Paddenstoelensoep
(Gebaseerd op een recept van Jamie Oliver)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago