Recepten

Doperwtensoep met pittige creme

Geen soep van spliterwten maar een heerlijke verse doperwtensoep! Of veel makkelijker en goedkoper, van diepvries doperwten…Ik heb altijd wel een zak met doperwten in de vriezer liggen.

Diepvries erwtjes zijn zo handig wanneer je snel een groene saus voor spaghetti wilt maken en ook de doperwten curry is een makkelijke maaltijd met doperwten.

En  dan deze soep die naast erwtjes ook nog heerlijke smaakmakers zoals gember en koriander bevat. De frisse doperwtensoep wordt afgemaakt met een lepeltje pittige crème fraîche en wat citroensap. Een heerlijk fris soepje met pit!

Doperwtensoep

Ingrediënten:

2 eetlepels olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel komijn
klein bosje peterselie, gesneden
paar takjes koriander
1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
450 gram doperwten
1 groentebouillonblokje
1 rode peper
crème fraîche
1 citroen

Bereiding:

1. Verhit de olie in een soeppan en fruit het sjalotje een paar minuten op niet te hoog vuur. Voeg de gember, komijn en het grootste gedeelte van de peterselie toe. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze ook toe bak alles nog even kort.
2. Voeg de aardappelblokjes, doperwten, bouillonblokje en 700 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de aardappel gaar is. Snijdt de peper heel fijn en meng deze door de crème fraîche. Hak de rest van de koriander fijn en roer het grootste gedeelte door de soep. Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer.
3. Schep de soep in een kom en garneer met een lepeltje peper crème fraîche, wat koriander- en/of peterselie blaadjes. Druppel er wat citroensap over.

Je kunt deze soep ook als amuse serveren in een klein glaasje, geef er dan een mini soepstengel bij.

Doperwtensoep
(Gebaseerd op een recept uit Delicious nummer 5 2015)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago