Doperwtensoep met pittige creme

Geen soep van spliterwten maar een heerlijke verse doperwtensoep! Of veel makkelijker en goedkoper, van diepvries doperwten…Ik heb altijd wel een zak met doperwten in de vriezer liggen.

Diepvries erwtjes zijn zo handig wanneer je snel een groene saus voor spaghetti wilt maken en ook de doperwten curry is een makkelijke maaltijd met doperwten.

En  dan deze soep die naast erwtjes ook nog heerlijke smaakmakers zoals gember en koriander bevat. De frisse doperwtensoep wordt afgemaakt met een lepeltje pittige crème fraîche en wat citroensap. Een heerlijk fris soepje met pit!

Doperwtensoep By Cookingdom
Doperwtensoep

Ingrediënten:

2 eetlepels olie
1 sjalotje, gesnipperd
1 theelepel geraspte gember
1 theelepel komijn
klein bosje peterselie, gesneden
paar takjes koriander
1 kruimige aardappel, geschild en in blokjes
450 gram doperwten
1 groentebouillonblokje
1 rode peper
crème fraîche
1 citroen

Bereiding:

1. Verhit de olie in een soeppan en fruit het sjalotje een paar minuten op niet te hoog vuur. Voeg de gember, komijn en het grootste gedeelte van de peterselie toe. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze ook toe bak alles nog even kort.
2. Voeg de aardappelblokjes, doperwten, bouillonblokje en 700 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes zachtjes pruttelen totdat de aardappel gaar is. Snijdt de peper heel fijn en meng deze door de crème fraîche. Hak de rest van de koriander fijn en roer het grootste gedeelte door de soep. Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met een staafmixer.
3. Schep de soep in een kom en garneer met een lepeltje peper crème fraîche, wat koriander- en/of peterselie blaadjes. Druppel er wat citroensap over.

Je kunt deze soep ook als amuse serveren in een klein glaasje, geef er dan een mini soepstengel bij.

Doperwtensoep
(Gebaseerd op een recept uit Delicious nummer 5 2015)

Smakelijk eten!

Geef een reactie