Gehakt en doperwten curry

Als ik een receptje met doperwten voorbij zie komen blijf ik daar bijna altijd bij hangen, jeugdsentiment denk ik. Zo dus ook bij deze gehakt en doperwten curry.

Als klein meisje stond er in onze garage een grote voorraad met blikken doperwten en ook mijn lapjeskat sliep daar meestal. Tegenwoordig zijn de blikken vervangen door zakken in de vriezer en lopen er hier in huis 2 rode Maine Coon dames rond. De liefde voor katten en doperwten is gebleven. Mijn kinderen hebben die voorliefde voor de erwtjes niet geërfd, gelukkig zijn ze wel dol op de katten. Met dit recept heb ik in ieder geval 1 van de 3 overtuigd en ik vond zelf het feit dat je wel een curry smaak hebt maar geen saus erg lekker.

Gehakt en doperwten curry

Ingrediënten:

2 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
3 knoflookteentjes, geperst
1 theelepel verse gember, geraspt
2-4 groene chili pepers uit een pot, fijngesneden
1 eetlepel komijn zaad
3 eetlepels curry pasta, medium hot
800 gram rundergehakt
blik tomatenblokjes, 400 gram
1 theelepel suiker
4 eetlepels tomatenpuree
4 eetlepels santen
250 gram doperwten, vriezer

Voor erbij:
rijst of naan brood

Bereiding:

1. Verwarm de olie in een hapjespan, bak de ui een kwartier tot 20 minuten totdat ze zacht en goudbruin worden. Voeg de knoflook, gember, groene peper, komijnzaadjes en de curry pasta toe. Bak dit 1-2 minuten op hoog vuur.
2. Voeg het gehakt toe en bak totdat het gekleurd is, roer de tomaten, suiker en tomatenpuree erdoorheen en breng aan de kook. Voeg zout en peper toe naar smaak en laat op een laag vuur 1 uur sudderen.
3. Voeg de santen en de doperwten toe en laat nog ongeveer 10 minuten opstaan totdat de erwten gaar zijn en de santen gesmolten. Serveer met witte rijst en eventueel naan brood.

Gehakt en doperwten curry
(Gebaseerd op een recept uit GoodFood magazine januari 2014)

 Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gehakt en doperwten curry
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

One thought on “Gehakt en doperwten curry

Geef een reactie