Honing mosterd kip met pastinaak

Ik haal echt overal ideeën vandaan voor mijn gerechten, ook de markt is een hele fijne plek om inspiratie op te doen. En toen ik weer die mooie pastinaken zag liggen bij mijn favoriete groentekraam wilde ik daar iets mee maken. Het werd deze honing mosterd kip met pastinaak!

Ik kom altijd graag op de markt en bij die kraam liggen altijd allemaal prachtige bossen verse kruiden en ik kan daar ook altijd als eerste de groenten van het nieuwe seizoen weer vinden. (Lente!) Als ik na het doen van mijn inkopen naar huis rijd ruikt mijn kleine autootje altijd helemaal naar verse kruiden en heb ik thuis altijd zin om meteen aan de slag te gaan!

Pastinaak is een groente die ik graag gebruik voor bijvoorbeeld soepen of om te grillen. Ook gebruikte ik deze groente wel eens eerder in een stoofpotje met kip maar toen met een heerlijke tomatensaus en dan nu in honing mosterdsaus, één van mijn favoriete smaakcombinaties aller tijden.

Honing mosterd kip met pastinaak, By Cookingdom
Honing mosterd kip met pastinaak
Ingrediënten:

1 eetlepel olijfolie
500 gram kipdijen vlees
2 uien, gesnipperd
350 gram pastinaak, in repen
250 ml groentebouillon
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing

Eventueel peterselie voor erover

Bereiding:

  1. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de kip rond om bruin, haal de kip uit de pan en zet even opzij. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uien tot ze zacht worden, zo’n 5 minuten.
  2. Voeg de kip weer toe aan de pan. Meng de mosterd en honing door de bouillon en giet dit in de pan. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Wil je dat de kip uit elkaar valt laat dan een kwartiertje langer opstaan. Breng op smaak met zout en peper en strooi er de fijngesneden peterselie over.

Serveer met gekookte aardappelen of rijst

Honing mosterd kip met pastinaak
(Gebaseerd op een recept van BBC goodfood)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Honing mosterd kip met pastinaak
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie