Recepten

Aardbeienjam met chocolade

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een potje aardbeienjam met chocolade van een lieve vriendin, daar was ik heel blij mee! Ik was van plan om die zomer zelf aardbeienjam te gaan maken maar toen brak ik 3 middenvoetsbeentjes…en tegen de tijd dat ik weer helemaal op de been was en wat energie over had was het aardbeienseizoen voorbij.

Dus toen dit jaar het aardbeienseizoen begon besloot ik om gelijk aardbeien jam te maken met chocolade!

Jam maken is echt heel leuk om te doen, het was alweer veel te lang geleden dat ik dit deed. Het hele huis ruikt heerlijk zoet als je jam maakt en ik denk dat ik binnenkort nog eens blauwe bessenjam met limoncello ga maken. Ook wil ik wat nieuwe smaakjes gaan uitproberen, misschien met banaan of pruimen.

Aardbeienjam met chocolade

Ingrediënten:

600 gram schoongemaakte aardbeien
250 gram geleisuiker speciaal
50 gram pure chocolade in stukjes

Bereiding:

  1. Verwijder de kroontjes de aardbeien en snijdt in stukken, meng in een schaal met deksel de aardbeien met de suiker en zet een nachtje in de koelkast.
  2. Doe de aardbeien met de suiker in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de chocola door.
  3. Vul 2 jam potjes met de jam, draai de deksel erop en zet 10 minuten op de deksel. Bewaar de potjes in de koelkast.

De jam met deze hoeveelheid chocolade heeft een prominent aanwezige chocolade smaak, voor een subtielere smaak zou je minder toe kunnen voegen, zo’n 30 tot 35 gram.
Mijn jampotten was ik altijd in de vaatwasmachine voordat ik ze vul. Ik heb eigenlijk nooit last van schimmels of bacteriën op deze manier.
Ik vulde met deze hoeveelheid precies 2 Bonne Maman 370 ml jampotten.

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Aardbeienjam met chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago