Categories: LunchRecepten

Club sandwich met 2 soorten kip en bacon

Als we ergens gaan lunchen en er staat een club sandwich op de kaart dan hoef ik eigenlijk nooit lang na te denken over wat ik ga nemen. Daarom besloot ik om zelf eens een clubsandwich te maken en toen ik op zoek ging naar een recept, merkte ik al snel dat je ontzettend veel variaties hebt…

Ik besloot om voor lekker veel kip te gaan omdat mijn zoons daar nogal dol op zijn. Een eitje en flink wat sla en tomaat mogen natuurlijk niet ontbreken. En vergeet ook de bacon niet.

Vaak wordt een club sandwich gemaakt met casino brood maar deze volkoren boterhammen waren ook erg lekker met de rest van de ingrediënten.

Ingrediënten voor de club sandwich:

1 eetlepels mayonaise
hotsaus
3 dun gesneden boterhammen, licht geroosterd
bladsla
2 plakjes dungesneden kipfilet
2 plakjes knapperig gebakken bacon
1 tomaat in plakjes
1 hardgekookt ei, in plakken
4 plakjes gerookte kipfilet

Bereiding van de club sandwich:

  1. Meng de mayonaise met de hotsaus naar smaak. Besmeer de boterhammen met een laagje saus. Begin met 1 boterham met saus, leg hierop wat blaadjes sla, een plakje dungesneden kipfilet, 2 plakjes bacon en wat tomaat.
  2. Leg er de tweede besmeerde boterham op. Hierop weer sla, tomaat en een paar plakjes ei. Maak af met plakjes gerookte kipfilet en de derde besmeerde boterham.
  3. Snijdt het brood in 4 driehoekjes, want eigenlijk maak je dit met een vierkant brood. Of snijdt het door de midden zoals ik deed en steek een prikker in ieder stukje.

Dit is natuurlijk maar een idee voor een clubsandwich je kunt er tussen leggen wat je zelf lekker vindt. De 2 verschillende soorten kip viel wel erg in de smaak!
Vaak wordt er friet gegeten bij de clubsandwich maar eigenlijk heb ik wel genoeg aan deze goed gevulde sandwich 😉

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Club sandwich met 2 soorten kip en bacon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago