Club sandwich met 2 soorten kip en bacon

Club sandwich met 2 soorten kip en bacon

Als we ergens gaan lunchen en er staat een club sandwich op de kaart dan hoef ik eigenlijk nooit lang na te denken over wat ik ga nemen. Daarom besloot ik om zelf eens een clubsandwich te maken en toen ik op zoek ging naar een recept, merkte ik al snel dat je ontzettend veel variaties hebt…

Ik besloot om voor lekker veel kip te gaan omdat mijn zoons daar nogal dol op zijn. Een eitje en flink wat sla en tomaat mogen natuurlijk niet ontbreken. En vergeet ook de bacon niet.

Vaak wordt een club sandwich gemaakt met casino brood maar deze volkoren boterhammen waren ook erg lekker met de rest van de ingrediënten.

Ingrediënten voor de club sandwich:

1 eetlepels mayonaise
hotsaus
3 dun gesneden boterhammen, licht geroosterd
bladsla
2 plakjes dungesneden kipfilet
2 plakjes knapperig gebakken bacon
1 tomaat in plakjes
1 hardgekookt ei, in plakken
4 plakjes gerookte kipfilet

Bereiding van de club sandwich:

  1. Meng de mayonaise met de hotsaus naar smaak. Besmeer de boterhammen met een laagje saus. Begin met 1 boterham met saus, leg hierop wat blaadjes sla, een plakje dungesneden kipfilet, 2 plakjes bacon en wat tomaat.
  2. Leg er de tweede besmeerde boterham op. Hierop weer sla, tomaat en een paar plakjes ei. Maak af met plakjes gerookte kipfilet en de derde besmeerde boterham.
  3. Snijdt het brood in 4 driehoekjes, want eigenlijk maak je dit met een vierkant brood. Of snijdt het door de midden zoals ik deed en steek een prikker in ieder stukje.

Dit is natuurlijk maar een idee voor een clubsandwich je kunt er tussen leggen wat je zelf lekker vindt. De 2 verschillende soorten kip viel wel erg in de smaak!
Vaak wordt er friet gegeten bij de clubsandwich maar eigenlijk heb ik wel genoeg aan deze goed gevulde sandwich 😉

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Club sandwich met 2 soorten kip en bacon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie