Bakken

Croissant rolls met chili chocolade

Een tijd geleden maakte ik brood rolletjes met sinaasappel maar ik kreeg het idee voor een chocolade versie niet uit mijn hoofd! En deze croissant rolls met chili chocolade werden echt zo lekker als dat ik gehoopt had.

Dit was voor mij de eerst keer dat ik chocola met chili at. Vond het nog verrassend pittig maar wel heel erg lekker. De chocolade croissants hadden een hele bijzondere smaak door deze pittige choco en ze vielen weer goed in de smaak!

Ingrediënten voor de croissant rolls met chili chocolade:

50 gram kristalsuiker
1/2 theelepel kaneel
100 gram pure chocolade met chili, fijngehakt
2 rollen super croissants

Bereiding van de croissant rolls met sinaasappel:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en plaats cupcake papiertjes in 10 bakjes van een muffin vorm. Meng de suiker met de kaneel.
  2. Rol 1 rol croissant deeg uit, maak er een rechthoek van door het deeg op de naden te verdelen in 3 gelijke stukken, leg er 2 onder elkaar en de derde in de lengte ernaast. (zie foto) Knijp de naadjes dicht tussen de broodjes. Bestrooi met de helft van de chocolade en strooi er de helft van de kaneel suiker over. Rol er nu de tweede rol croissant deeg over en verdeel op dezelfde manier, knijp hier ook de naadjes dicht. Strooi er de rest van de chocolade en kaneelsuiker over.
  3. Rol het deeg nu op vanaf de lange kant en snijdt in 10 gelijke stukken. Plaats in de muffin vorm en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gerezen zijn.

Natuurlijk kun je ook puur of zelfs melk chocola gebruiken, maar wil je eens iets anders dan is deze chili chocolade zeker een aanrader.

Croissant rolls met chili chocolade
(Gebaseerd op het recept voor croissant rolls met sinaasappel)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Croissant rolls met chili chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 8 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago