Croissant rolls met chili chocolade

Croissant rolls met chili chocolade, by Cookingdom

Een tijd geleden maakte ik brood rolletjes met sinaasappel maar ik kreeg het idee voor een chocolade versie niet uit mijn hoofd! En deze croissant rolls met chili chocolade werden echt zo lekker als dat ik gehoopt had.

Dit was voor mij de eerst keer dat ik chocola met chili at. Vond het nog verrassend pittig maar wel heel erg lekker. De chocolade croissants hadden een hele bijzondere smaak door deze pittige choco en ze vielen weer goed in de smaak!

Ingrediënten voor de croissant rolls met chili chocolade:

50 gram kristalsuiker
1/2 theelepel kaneel
100 gram pure chocolade met chili, fijngehakt
2 rollen super croissants

Bereiding van de croissant rolls met sinaasappel:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en plaats cupcake papiertjes in 10 bakjes van een muffin vorm. Meng de suiker met de kaneel.
  2. Rol 1 rol croissant deeg uit, maak er een rechthoek van door het deeg op de naden te verdelen in 3 gelijke stukken, leg er 2 onder elkaar en de derde in de lengte ernaast. (zie foto) Knijp de naadjes dicht tussen de broodjes. Bestrooi met de helft van de chocolade en strooi er de helft van de kaneel suiker over. Rol er nu de tweede rol croissant deeg over en verdeel op dezelfde manier, knijp hier ook de naadjes dicht. Strooi er de rest van de chocolade en kaneelsuiker over.
  3. Rol het deeg nu op vanaf de lange kant en snijdt in 10 gelijke stukken. Plaats in de muffin vorm en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gerezen zijn.

Natuurlijk kun je ook puur of zelfs melk chocola gebruiken, maar wil je eens iets anders dan is deze chili chocolade zeker een aanrader.

Croissant rolls met chili chocolade
(Gebaseerd op het recept voor croissant rolls met sinaasappel)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant rolls met chili chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Geef een reactie