Recepten

Wortelsoep met karwij en uitjes

Deze kruidige wortelsoep is erg lekker en heel makkelijk om te maken. Door de karwij en gebakken uitjes krijgt deze soep een lekker pittige smaak.

Karwij is een pittige specerij met een anijsachtige smaak. Het wordt ook wel kummel genoemd. Ook wordt karwijzaad wel eens verward met komijnzaad, karwij heeft echter een veel sterkere smaak dan komijnzaad, dus zorg dat je er niet teveel van gebruik. Ik gebruik ook altijd een beetje karwijzaad in mijn coleslaw en ook in dit gerecht zorgt een klein beetje voor een lekkere bijzondere smaak.

Een wortelsoepje is altijd lekker en ook goedkoop om te maken want een kilo winterwortels heb je vaak al voor een euro. Iedereen lust het ook wel omdat de wortel een beetje zoet is.

Wat heb je nodig voor de wortelsoep met karwij :

4 personen

  • olijfolie
  • 1 eetlepel karwij zaadjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 500 gram winterwortel, geschild en in plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • peterselie
  • gebakken uitjes

Hoe maak je de wortelsoep met karwij:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan, voeg de karwijzaadjes, uien, bleekselderij en wortel toe en bak deze zo’n 5 minuten zonder te bruinen.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de groenten op laag vuur in 20-25 minuten gaar koken.
  3. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen. Strooi er wat peterselie en gebakken uitjes over.

Ik gebruikte kant en klare gebakken uitjes, je kunt natuurlijk ook zelf een paar sjalotjes bakken totdat ze beginen te kleuren.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Wortelsoep met karwij
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago