Wortelsoep met karwij en uitjes

Wortelsoep met karwij, by Cookingdom

Deze kruidige wortelsoep is erg lekker en heel makkelijk om te maken. Door de karwij en gebakken uitjes krijgt deze soep een lekker pittige smaak.

Karwij is een pittige specerij met een anijsachtige smaak. Het wordt ook wel kummel genoemd. Ook wordt karwijzaad wel eens verward met komijnzaad, karwij heeft echter een veel sterkere smaak dan komijnzaad, dus zorg dat je er niet teveel van gebruik. Ik gebruik ook altijd een beetje karwijzaad in mijn coleslaw en ook in dit gerecht zorgt een klein beetje voor een lekkere bijzondere smaak.

Een wortelsoepje is altijd lekker en ook goedkoop om te maken want een kilo winterwortels heb je vaak al voor een euro. Iedereen lust het ook wel omdat de wortel een beetje zoet is.

Wortelsoep met karwij, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor de wortelsoep met karwij :

4 personen

  • olijfolie
  • 1 eetlepel karwij zaadjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 500 gram winterwortel, geschild en in plakjes
  • 1 liter groentebouillon
  • peterselie
  • gebakken uitjes

Hoe maak je de wortelsoep met karwij:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan, voeg de karwijzaadjes, uien, bleekselderij en wortel toe en bak deze zo’n 5 minuten zonder te bruinen.
  2. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat de groenten op laag vuur in 20-25 minuten gaar koken.
  3. Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer of in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over de kommen. Strooi er wat peterselie en gebakken uitjes over.

Ik gebruikte kant en klare gebakken uitjes, je kunt natuurlijk ook zelf een paar sjalotjes bakken totdat ze beginen te kleuren.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wortelsoep met karwij
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie