Gepekelde kip voor de barbecue

Gepekelde kip voor de barbecue

Deze gepekelde kip voor de barbecue maak ik al jaren regelmatig tijdens het barbecue seizoen. Door het zoute en zoete van de pekel wordt het vlees zachter en eenmaal gegrild op de barbecue is het echt ontzettend lekker! Zelfs een kipfiletje wordt niet droog op de BBQ met deze techniek.

Gepekelde kip voor de barbecue

Toch wel grappig dat water met zout en suiker een simpel stukje kip veel lekkerder maakt, het schijnt dat samen met het zout er ook vocht in de kip trekt en zo lekker mals blijft bij het grillen.

Wanneer we barbecueën maak ik altijd graag zelf mijn spiesjes of marinade om wat afwisseling te hebben met wat er standaard in de supermarkten te koop is. Dit recept, dat ik ooit vond in een boek over culinair barbecueën, gebruik ik vaak als ik iets simpels maar toch lekkers wil maken op de barbecue.

Gepekelde kip voor de barbecue

Wat heb je nodig voor de gepekelde kip voor de barbecue:

 • 1 kilo kipfilet
 • 40 gram zout
 • 45 gram bruine suiker
 • 20 hele zwarte peperkorrels
 • 1 rode peper, in plakjes
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 citroen, in plakjes
 • 1 ui, in dunne ringen
 • 2 teentjes knoflook, geschild en geplet

Hoe maak je de gepekelde kip voor de barbecue:

 1. Zorg dat de kipfilet ongeveer overal even dik is en snijdt in mooie lapjes. Leg de kip in een ruime schaal of gebruik een ziplock zak om de kip in te pekelen. Los het zout en de suiker op in 250 ml heet water. Voeg 750 ml koud water toe en de rest van de ingredienten, laat afkoelen en giet dit bij de kip.
 2. Plaats de kip ongeveer 2 uur in de koelkast. Haal de kip uit het vocht en laat goed uitlekken. Gril de kip op de barbecue ongeveer 5-6 minuten per kant afhankelijk van de dikte totdat ze goudbruin en gaar zijn.

Serveer met een frisse salade en/of zelfgemaakte aardappelsalade

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Geef een reactie