Recepten

Gegrilde vis met zoete chilisaus

Met de chilisaus waar ik van de week het recept al van deelde maakte ik heerlijke gegrilde vis met zoete chilisaus. Simpel, snel klaar en gezond! Dit gerecht is best wel pittig maar toch niet zo pittig dat je de vis niet meer proeft.

Witvis

Voor dit gerecht gebruikte ik witvis, een verzamelnaam voor verschillende vissoorten met licht vlees. Kabeljauw is een voorbeeld ,maar ook tilapia of pangasiusfilet. Deze vissoorten hebben van zichzelf weinig smaak dus ook zeer geschikt voor diegene die niet zo dol zijn op vis. En deze is is op heel veel verschillende manieren op smaak te brengen, lekker in een curry bijvoorbeeld maar ook onder de gril met een sausje zoals ik hier deed.

Veel smaak

Door deze vis op smaak te brengen met zoete chilisaus en te grillen in de oven krijgt de vis een heerlijke smaak en is vis zo simpel klaar te maken dat iedereen het kan. Ook ik vind vis altijd een beetje spannend om klaar te maken maar op deze manier kan het (bijna) niet mis gaan.

Wat heb je nodig voor de gegrilde vis met zoete chilisaus:

(voor 4 personen)

Hoe maak je de gegrilde vis met zoete chilisaus:

  1. Verwarm je oven op de gril stand op de hoogste temperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vis op. Bestrooi met een beetje zout en bestrijk iedere filet met een eetlepel chilisaus.
  2. Plaats de vis onder de gril en gril ze ongeveer 5-6 minuten afhankelijk van de dikte van je witvisfilets. Controleer of de vis gaar is en plaats anders nog even terug in de oven. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.

Wij aten deze gegrilde vis met zoete chilisaus bij rijst en sperzieboontjes.
En je kunt natuurlijk ook je favoriete kant en klare pittige saus gebruiken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gegrilde vis met zoete chilisaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago