Gegrilde vis met zoete chilisaus

Gegrilde vis met zoete chilisaus

Met de chilisaus waar ik van de week het recept al van deelde maakte ik heerlijke gegrilde vis met zoete chilisaus. Simpel, snel klaar en gezond! Dit gerecht is best wel pittig maar toch niet zo pittig dat je de vis niet meer proeft.

Witvis

Voor dit gerecht gebruikte ik witvis, een verzamelnaam voor verschillende vissoorten met licht vlees. Kabeljauw is een voorbeeld ,maar ook tilapia of pangasiusfilet. Deze vissoorten hebben van zichzelf weinig smaak dus ook zeer geschikt voor diegene die niet zo dol zijn op vis. En deze is is op heel veel verschillende manieren op smaak te brengen, lekker in een curry bijvoorbeeld maar ook onder de gril met een sausje zoals ik hier deed.

Veel smaak

Door deze vis op smaak te brengen met zoete chilisaus en te grillen in de oven krijgt de vis een heerlijke smaak en is vis zo simpel klaar te maken dat iedereen het kan. Ook ik vind vis altijd een beetje spannend om klaar te maken maar op deze manier kan het (bijna) niet mis gaan.

Gegrilde vis met zoete chilisaus

Wat heb je nodig voor de gegrilde vis met zoete chilisaus:

(voor 4 personen)

Hoe maak je de gegrilde vis met zoete chilisaus:

  1. Verwarm je oven op de gril stand op de hoogste temperatuur. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de vis op. Bestrooi met een beetje zout en bestrijk iedere filet met een eetlepel chilisaus.
  2. Plaats de vis onder de gril en gril ze ongeveer 5-6 minuten afhankelijk van de dikte van je witvisfilets. Controleer of de vis gaar is en plaats anders nog even terug in de oven. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.

Wij aten deze gegrilde vis met zoete chilisaus bij rijst en sperzieboontjes.
En je kunt natuurlijk ook je favoriete kant en klare pittige saus gebruiken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegrilde vis met zoete chilisaus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie