Recepten

Affogato, de chocolade versie

Ik ben een echte koffie liefhebber en koffie met chocolade vind ik hemels…Dus deze Affogato met chocolade ijs is voor mij een droom die uitkomt!

Deze maand deed ik weer mee met de foodblog swap en op de blog van Anja vond ik de Affogato. Ik wilde deze al heel lang maken en vond dit wel een hele goede reden. Natuurlijk gaf ik wel mijn eigen draai aan dit receptje 🙂

Foodblog swap

Voor de foodblog swap krijg je een blog van iemand anders toegewezen en mag je daar iets leuks uitzoeken om te maken. Deze maand maakte ik, misschien wel het simpelste gerechtje van Anja’s food en blog. Anja is haar blog begonnen nadat ze ziek is geweest. Ze heeft zich daarna voorgenomen een jaar lang elke dag een recept te maken dat ze ooit eens gevonden of gekregen heeft. Er staan erg veel leuke gerechten op haar blog! Zeker een bezoekje waard.

Verdronken

Affogato betekent verdronken in het Italiaans, vind ik best een beetje zielig, je verdrinkt het ijs in de koffie…maar zielig of niet het is wel echt ontzettend lekker. En maar een heel klein beetje moeite voor een groots resultaat.

Wat heb je nodig voor de affogato:

  • 1 bol chocolade ijs
  • 1 sterke espresso
  • 1 of meerdere natuurlijk, cantuccini koekjes

Hoe maak je de affogato:

  1. Schep een bolletje ijs in een mooi hittebestendig glas. Giet er de espresso over en zie het ijs langzaam smelten.
  2. Geef er de koekjes bij en ga snel eten, het contrast tussen warm en koud is erg lekker!

Ik vond dit echt zo lekker met chocolade ijs maar traditioneel wordt dit gemaakt met roomijs.
Je kunt de koekjes er ook over verkruimel maar ik vond het erg lekker om te dippen.
Alcohol kan natuurlijk ook, Ameretto, Tia Maria of mijn favoriet Galliano

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Affogato, de chocolade versie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago