Affogato, de chocolade versie

Affogato, de chocolade versie

Ik ben een echte koffie liefhebber en koffie met chocolade vind ik hemels…Dus deze Affogato met chocolade ijs is voor mij een droom die uitkomt!

Deze maand deed ik weer mee met de foodblog swap en op de blog van Anja vond ik de Affogato. Ik wilde deze al heel lang maken en vond dit wel een hele goede reden. Natuurlijk gaf ik wel mijn eigen draai aan dit receptje 🙂

Foodblog swap

Voor de foodblog swap krijg je een blog van iemand anders toegewezen en mag je daar iets leuks uitzoeken om te maken. Deze maand maakte ik, misschien wel het simpelste gerechtje van Anja’s food en blog. Anja is haar blog begonnen nadat ze ziek is geweest. Ze heeft zich daarna voorgenomen een jaar lang elke dag een recept te maken dat ze ooit eens gevonden of gekregen heeft. Er staan erg veel leuke gerechten op haar blog! Zeker een bezoekje waard.

Verdronken

Affogato betekent verdronken in het Italiaans, vind ik best een beetje zielig, je verdrinkt het ijs in de koffie…maar zielig of niet het is wel echt ontzettend lekker. En maar een heel klein beetje moeite voor een groots resultaat.

Affogato, de chocolade versie

Wat heb je nodig voor de affogato:

  • 1 bol chocolade ijs
  • 1 sterke espresso
  • 1 of meerdere natuurlijk, cantuccini koekjes

Hoe maak je de affogato:

  1. Schep een bolletje ijs in een mooi hittebestendig glas. Giet er de espresso over en zie het ijs langzaam smelten.
  2. Geef er de koekjes bij en ga snel eten, het contrast tussen warm en koud is erg lekker!

Ik vond dit echt zo lekker met chocolade ijs maar traditioneel wordt dit gemaakt met roomijs.
Je kunt de koekjes er ook over verkruimel maar ik vond het erg lekker om te dippen.
Alcohol kan natuurlijk ook, Ameretto, Tia Maria of mijn favoriet Galliano

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Affogato, de chocolade versie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

4 thoughts on “Affogato, de chocolade versie

Geef een reactie