Recepten

Riso met pijnboompitten en spekjes

Riso met pijnboompitten en spekjes is echt een heerlijke en simpele pastaschotel. Simpel comfortfood en alle ingredienten komen goed tot hun recht.

Riso

Riso ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in rijstvorm en erg veelzijdig. Je kunt er een soort risotto mee maken maar ik maakte er ook al eens een salade mee. Deze pasta soort wordt natuurlijk gebruikt in de Italiaanse keuken maar ook  in de Turkse of Griekse keuken.

Comfortfood

Dit gerechtje is makkelijk om te maken en heerlijk romig. Dit doet mij denken aan de macaroni van mijn oma vroeger. Die maken we nog steeds en daar zit Smac en een uitje in. Deze versie met pijnboompitten en spekjes is voor mijn gevoel de wat chiquere uitvoering hiervan.

Wat heb je nodig voor de riso met pijnboompitten en spekjes :

(Voor 6 personen)

  • olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • 400 gram riso
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • citroen in partjes

Hoe maak je de riso met pijnboompitten en spekjes:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekblokjes totdat ze bruin worden. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de pijnboompitten toe aan het achtergebleven bakvet en bak totdat ze net beginnen te kleuren. Schep deze ook op een keukenpapiertje om uit te lekken. Voeg de riso toe aan de pan en roer goed door.
  3. Voeg de bouillon, oregano en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook, Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 12 tot 14 minuten zachtjes gaarkoken. De pasta is klaar als al het vocht is opgenomen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer er de spekjes en pijnboompitten door. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer met de partjes citroen.

Ik serveerde de een flinke salade met Romaine sla bij met een yoghurtdressing en dit paste er heel goed bij!

De inspiratie voor de Riso met pijnboompitten en spekjes

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Riso met pijnboompitten en spekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago