Riso met pijnboompitten en spekjes

Riso met pijnboompitten en spekjes

Riso met pijnboompitten en spekjes is echt een heerlijke en simpele pastaschotel. Simpel comfortfood en alle ingredienten komen goed tot hun recht.

Riso

Riso ook wel orzo genoemd, is een pastasoort in rijstvorm en erg veelzijdig. Je kunt er een soort risotto mee maken maar ik maakte er ook al eens een salade mee. Deze pasta soort wordt natuurlijk gebruikt in de Italiaanse keuken maar ook  in de Turkse of Griekse keuken.

Comfortfood

Dit gerechtje is makkelijk om te maken en heerlijk romig. Dit doet mij denken aan de macaroni van mijn oma vroeger. Die maken we nog steeds en daar zit Smac en een uitje in. Deze versie met pijnboompitten en spekjes is voor mijn gevoel de wat chiquere uitvoering hiervan.

Riso met pijnboompitten en spekjes

Wat heb je nodig voor de riso met pijnboompitten en spekjes :

(Voor 6 personen)

  • olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • 75 gram pijnboompitten
  • 400 gram riso
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout en peper
  • citroen in partjes

Hoe maak je de riso met pijnboompitten en spekjes:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de spekblokjes totdat ze bruin worden. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de pijnboompitten toe aan het achtergebleven bakvet en bak totdat ze net beginnen te kleuren. Schep deze ook op een keukenpapiertje om uit te lekken. Voeg de riso toe aan de pan en roer goed door.
  3. Voeg de bouillon, oregano en zout en peper naar smaak toe en breng aan de kook, Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in 12 tot 14 minuten zachtjes gaarkoken. De pasta is klaar als al het vocht is opgenomen.
  4. Haal de pan van het vuur en roer er de spekjes en pijnboompitten door. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper en serveer met de partjes citroen.

Ik serveerde de een flinke salade met Romaine sla bij met een yoghurtdressing en dit paste er heel goed bij!

De inspiratie voor de Riso met pijnboompitten en spekjes

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Riso met pijnboompitten en spekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie