Recepten

Kip met sinaasappelglazuur

Soms maak ik iets en dat is dan nog lekkerder dan dat ik gehoopt had! Zo ook deze kip met sinaasappelglazuur, niet te zoet, een tikje bitter en heel smaakvol. Het was zo lekker dat ik het een dag later eigenlijk gewoon weer wilde maken.

Sinaasappel

Sinaasappel, heerlijk zoet en sappig maar ook met een iets bittere smaak die vooral in de schil zit. Door het zoete sap te combineren met wat van de geraspte schil krijgt deze saus een bijzondere smaak. Deze sinaasappelsaus is aziatisch getint door de sojasaus en in Amerika is er een keten die een wereldberoemde sinaasappel kip maakt 🙂

Glazuur

Van het sinaasappelsap maak je een glazuur door het in te laten dikken zodat het lekker plakkerig wordt en je kip een mooi laagje krijgt. Je moet de saus dus eigenlijk net zo lang laten pruttelen tot hij een beetje stroperig wordt.

Wat heb je nodig voor de kip met sinaasappelglazuur:

  • 350 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zest van 1 sinaasappel
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • zout en peper
  • plantaardige olie
  • cress of peterselie eventueel

Hoe maak je de kip met sinaasappelglazuur:

  1. Meng het sinaasappelsap met de bruine suiker en de sojasaus in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur tot het zachtjes kookt en laat indikken tot ongeveer de helft, dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer de sinaasappel zest erdoor en zet even opzij.
  2. Bestrooi de kip met zout en peper, Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet totdat deze gaar en goudbruin is. Haal de pan van het vuur en voeg de sinaasappelglazuur toe. Roer totdat de kip bedekt is met de saus. Strooi er de cress of peterselie over.

Serveer met rijst of couscous en groene groente zoals broccoli of boontjes.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Kip met sinaasappelglazuur
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago