Croissant rolls met sinaasappel

Toen ik deze croissant rolls met sinaasappel tegenkwam op het web was ik op zoek naar iets totaal anders, maar toen ik deze zag kon ik nergens anders meer aan denken en zette ik snel 2 rollen croissant deeg op mijn boodschappenlijst.

Slechts 3 ingrediënten zijn er nodig om deze heerlijke croissant rollen te maken en dan zien ze er ook nog geweldig uit! Ze zijn echt zo lekker dat alle 3 de kinderen er blij van werden en dat wil wat zeggen.

Croissant rolls met sinaasappel, by Cookingdom

Vandaag ben ik jarig, echt vieren doen we mijn verjaardag eigenlijk nooit…maar als ik zou mogen kiezen zou ik graag deze sinaasappel croissant rolls met een lekker bakje sterke koffie als ontbijt gehad hebben vandaag 😉

Ingrediënten voor de croissant rolls met sinaasappel:

200 gram kristalsuiker
rasp van 1 grote sinaasappel
2 rollen super croissants

Bereiding van de croissant rolls met sinaasappel:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en plaats cupcake papiertjes in 8 bakjes van een muffin vorm. Meng de suiker met de sinaasappelrasp.
  2. Rol 1 rol croissant deeg uit, maak er een rechthoek van door het deeg op de naden te verdelen in 3 gelijke stukken, leg er 2 onder elkaar en de derde in de lengte ernaast. (zie foto) Knijp de naadjes dicht tussen de broodjes. Bestrooi met de helft van de sinaasappelsuiker. Rol er nu de tweede rol croissant deeg over en verdeel op dezelfde manier, knijp hier ook de naadjes dicht. Strooi er de rest van de suiker over.
  3. Rol het deeg nu op vanaf de lange kant en snijdt in 8 gelijke stukken, plaats in de muffin vorm en bak ongeveer 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gerezen zijn.

Je kunt hier natuurlijk ook andere smaken aan toevoegen, kaneel (klassiek) maar ook bijvoorbeeld chocolade of een hartige vorm met tomatensaus!

Croissant rolls met sinaasappel
(Gebaseerd op een recept van epicurious)

Croissant rolls met sinaasappel, by Cookingdom

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Croissant rolls met sinaasappel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie