Deze parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip heeft Arabische smaken en de kikkererwten die er ook door zitten passen daar goed bij. De yoghurt zorgt voor een frisse toets.
Voor dit gerecht gebruik ik ras el hanout. Ras el hanout betekent eigenlijk het beste van de winkel en er wordt dus eigenlijk mee bedoelt dat de kruidenmix bestaat uit het beste wat de handelaar op dat moment te bieden heeft. De samenstelling kan dan ook van dag tot dag anders zijn en overal ter wereld bevat de kruidenmix andere ingrediƫnten.
Parelcouscous wordt ook wel Israƫlische couscous genoemd en is grover dan gewone couscous. Deze grotere couscous moet daardoor ook langer koken en doet een beetje denken aan pasta. Wij vinden het een lekkere variatie op gewone couscous en eten het graag.
Je kunt ook 2 bakplaten gebruiken en de bloemkool en kikkererwten tegelijk roosteren.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…