Parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip

Parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip

Deze parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip heeft Arabische smaken en de kikkererwten die er ook door zitten passen daar goed bij. De yoghurt zorgt voor een frisse toets.

Ras el hanout

Voor dit gerecht gebruik ik ras el hanout. Ras el hanout betekent eigenlijk het beste van de winkel en er wordt dus eigenlijk mee bedoelt dat de kruidenmix bestaat uit het beste wat de handelaar op dat moment te bieden heeft. De samenstelling kan dan ook van dag tot dag anders zijn en overal ter wereld bevat de kruidenmix andere ingrediënten.

Parelcouscous

Parelcouscous wordt ook wel Israëlische couscous genoemd en is grover dan gewone couscous. Deze grotere couscous moet daardoor ook langer koken en doet een beetje denken aan pasta. Wij vinden het een lekkere variatie op gewone couscous en eten het graag.

Parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip

Wat heb je nodig voor de parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip:

 • 1 bloemkool, in roosjes
 • olijfolie
 • 2-3 eetlepels ras el hanout
 • 1 pot kikkererwten, uitgelekt
 • 150 gram parelcouscous
 • 500 gram kipfilet
 • 200 ml Griekse yoghurt
 • 2 eetlepels citroensap
 • 3 takjes munt, alleen de blaadjes
 • zout en peper
 • handjevol groene olijven
 • 100 gram rucola
 • 20 gram amandelschaafsel, geroosterd

Hoe maak je de parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, strooi ongeveer 1 eetlepel van de ras el hanout erover en meng goed. Bak de bloemkool in 30 minuten gaar en goudbruin.
 2. Haal de bloemkool van de bakplaat en verdeel de kikkererwten over de bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met ras el hanout. Bak de kikkererwten in ongeveer 20-25 minuten krokant en goudbruin.
 3. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Bestrooi de kipfilet met ras el hanout kruiden. Verwarm olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kip goudbruin en gaar, zet even opzij.
 4. Meng de yoghurt, citroensap, munt en zout en peper met een staafmixer tot een gladde saus.
 5. In een ruime kom meng je de bloemkool, couscous, kikkererwten, olijven en rucola. Strooi er wat muntblaadjes over. Snijdt de kip in dikke plakken. Verdeel de salade en kip over 4-5 borden en schenk er de dressing over. Bestrooi met het geroosterde amandelschaafsel.

Je kunt ook 2 bakplaten gebruiken en de bloemkool en kikkererwten tegelijk roosteren.

Parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelcouscous salade met geroosterde bloemkool en kip
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie