Parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl

Parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl

Ik maakte parelcouscous met kip en zoete aardappel en ik besloot die in een mooie kom met nog meer lekkers te serveren. De gekarameliseerde uien zorgden voor lekker veel smaak maar ook de kip gewikkeld in een plakje prosciutto is er erg lekker bij.

Je ziet ze werkelijk overal, kommen vol met prachtige ontbijtjes, heerlijke lunches en mooie diners. Deze bowl met parelcouscous is een leuke variatie, het is ook erg leuk om je bowl naar eigen smaak aan te kleden. Je kunt de groenten gebruiken die je lekker vindt of in huis hebt.

Parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl

Wat heb je nodig voor de parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl:

 • boter
 • 3 grote uien, in ringen
 • zout en peper
 • 2 kipfilets in brede repen
 • 5-6 plakjes prosciutto
 • 2 zoete aardappels, in blokjes
 • olijfolie
 • 150 gram parel couscous
 • veldsla
 • komkommer, in lange repen

Hoe maak je de parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl :

 1. Verwarm een klontje boter in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en roer even goed door zodat de uien bedekt zijn met de boter. Voeg wat zout en peper toe. Zet het vuur laag en laat de uien ongeveer 30 tot 45 minuten zachtjes bruin worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig even door. Wanneer de uien donker genoeg zijn naar je zin voeg je een scheutje water toe om het aanbaksel lost te roeren. Zet de uien even opzij.
 2. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en wikkel om elk stuk een plak prosciutto. Verdeel de zoete aardappels over een bakplaat, meng er 1 eetlepel olijfolie en zout en peper door. Leg de kip naast de aardappels op de bakplaat en bak deze ongeveer 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
 3. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over 4 komen, schep er wat van de uien over. Leg er stukjes kip in ham op en blokjes zoete aardappel. Leg in iedere schaal wat opgerolde komkommer slierten en veldsla.

De inspiratie voor de parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl

Een inspiratie boekje van de Sligro stond vol met mooie ideeën om een lekkere bowl met eten te maken.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelcouscous met kip en zoete aardappel in een bowl
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie