Recepten

Aardappelschotel met chorizo en knoflook

Deze aardappelschotel met chorizo is een favoriet gerechtje, lekker simpel, snel klaar en echt heel veel smaak met maar een paar ingrediënten. Natuurlijk komt dat door de chorizo maar ook de knoflook en rozemarijn helpen mee. Enne een ei erop is altijd goed in mijn ogen.

Restjes

Dit is een ideaal gerechtje om een restje aardappels op te maken. Het is een beetje een opgepimpte versie van opgebakken aardappeltjes en heeft lekker wat pit door de chorizo en de knoflook. Rozemarijn is er echt lekker bij maar heb je dat even niet bij de hand kun je ook tijm of oregano gebruiken.

Aardappels

Ik gebruikte kleine aardappeltjes, in de schil gekookt. Het beste is wel om een stevige aardappel te gebruiken zodat ze niet verkruimelen. De ratte aardappeltjes die ik gebruikte hebben een mooie gladde schil en blijven stevig na het koken, ook hebben ze lekker veel smaak.

Wat heb je nodig voor de aardappelschotel met chorizo:

  • olijfolie
  • 100 gram chorizo worstjes, in blokjes
  • 400 gram aardappels, gekookt
  • 3-4 teentjes knoflook, in de schil en geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eieren
  • peterselie
  • gerookt paprika poeder

Zet op je lijst!

Hoe maak je de aardappelschotel met chorizo:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak de chorizo even aan en voeg dan de aardappels, knoflook en rozemarijn toe. Roer niet te veel door de pan de chorizo en aardappeltjes moeten een beetje knapperig worden.
  2. Bak ondertussen de eieren, ik hou van spiegeleieren maar een omelet kan ook. Meng de aardappels en chorizo met wat peterselie, verdeel over 2 borden en leg een ei erop. Bestrooi met een snufje paprika poeder.

Serveer met een frisse groene salade.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Aardappelschotel met chorizo en knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago