Chorizo pot pie met kikkererwten

Chorizo pot pie met kikkererwten

Nadat we op een zondag ergens in Breda wat tapas gegeten hadden wilde ik zelf ook aan de slag met wat Spaanse gerechtjes en een van die gerechtjes was deze chorizo pot pie met kikkererwten. Deze pittige hartige taart is echt super lekker en is simpel om te maken.

Tapas

Tapas zijn Spaanse hapjes die meestal voor de echte maaltijd worden gegeten. Er zijn heel veel verschillende soorten tapas, ze kunnen simpel zijn zoals een lekkere ham of kaas maar ook patatas bravas en tortilla zijn bekende Spaanse hapjes.

Chorizo

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak krijgt door gerookt paprika poeder. Deze roodkleurige worst is vaak lekker pittig en erg smaakvol. Meestal is de chorizo die je in de supermarkt kookt gedroogd. Deze pittige worst is erg veelzijdig in het gebruik. Lekker als hapje, in de soep, om mee te bakken of zoals hier in een soort stoofpotje.

Chorizo pot pie met kikkererwten

Wat heb je nodig voor de Chorizo pot pie met kikkererwten:

 • 200 gram chorizo, in stukjes
 • 1 blik gezeefde tomaten
 • 1 blik kikkererwten, uitgelekt
 • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
 • ½ theelepel gedoogde chilivlokken
 • 1 theelepel gedroogde oregano
 • paar takjes peterselie, blaadjes fijngesneden
 • 1 eetlepel bruine suiker
 • 2 eetlepels sherry of rode wijn azijn
 • zout en peper
 • 1 losgeklopt ei
 • 4 velletjes bladerdeeg, ontdooit

Hoe maak je de chorizo pot pie met kikkererwten:

 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Vermaal de chorizo in een kleine foodprocessor of met de staafmixer tot grof gehakt. Meng dit in een schaal met de tomaten, kikkererwten, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, peterselie, bruine suiker en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
 2. Verdeel het mengsel over 4 ovenschaaltjes en smeer de randjes van de schaaltjes in met het ei. Leg op ieder ovenschaaltje een vel bladerdeeg en maak vast aan de randen. Bestrijk met ei en prik een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
 3. Plaats de ovenschaaltjes op een bakplaat en bak ongeveer 15 tot 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen en serveer.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chorizo pot pie met kikkererwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een reactie