Aardappelschotel met chorizo en knoflook

Aardappelschotel met chorizo

Deze aardappelschotel met chorizo is een favoriet gerechtje, lekker simpel, snel klaar en echt heel veel smaak met maar een paar ingrediënten. Natuurlijk komt dat door de chorizo maar ook de knoflook en rozemarijn helpen mee. Enne een ei erop is altijd goed in mijn ogen.

Restjes

Dit is een ideaal gerechtje om een restje aardappels op te maken. Het is een beetje een opgepimpte versie van opgebakken aardappeltjes en heeft lekker wat pit door de chorizo en de knoflook. Rozemarijn is er echt lekker bij maar heb je dat even niet bij de hand kun je ook tijm of oregano gebruiken.

Aardappels

Ik gebruikte kleine aardappeltjes, in de schil gekookt. Het beste is wel om een stevige aardappel te gebruiken zodat ze niet verkruimelen. De ratte aardappeltjes die ik gebruikte hebben een mooie gladde schil en blijven stevig na het koken, ook hebben ze lekker veel smaak.

Aardappelschotel met chorizo

Wat heb je nodig voor de aardappelschotel met chorizo:

  • olijfolie
  • 100 gram chorizo worstjes, in blokjes
  • 400 gram aardappels, gekookt
  • 3-4 teentjes knoflook, in de schil en geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eieren
  • peterselie
  • gerookt paprika poeder

Zet op je lijst!

Hoe maak je de aardappelschotel met chorizo:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan, bak de chorizo even aan en voeg dan de aardappels, knoflook en rozemarijn toe. Roer niet te veel door de pan de chorizo en aardappeltjes moeten een beetje knapperig worden.
  2. Bak ondertussen de eieren, ik hou van spiegeleieren maar een omelet kan ook. Meng de aardappels en chorizo met wat peterselie, verdeel over 2 borden en leg een ei erop. Bestrooi met een snufje paprika poeder.

Serveer met een frisse groene salade.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Aardappelschotel met chorizo

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardappelschotel met chorizo en knoflook
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie