Categories: Overig

Barcelona en wat we daar aten

Aan het begin van de herfstvakantie hadden we nog een weekend Barcelona gepland. Alhoewel ik al vaak in Spanje en Catalonië geweest ben was ik nooit eerder in Barcelona.

Wij zijn vooral rondom de Ramblas geweest, wat mij opviel waren de brede straten en stoepen. Alles was ruim opgezet en erg schoon. Een ideale plek om rond te wandelen. Maar als je even klaar was met lopen kon je zo de bus of metro pakken en kwam je simpel op de plek waar je wilde zijn.

Tapas

Ook hebben we heerlijk gegeten, de etensgeuren zowel zoet als hartig kunnen je daar bijna niet ontgaan. Tapas, zoete broodjes, ham, vis, schaal- en schelpdieren…de keuze is aan jou!

Er zullen ook best wel slechte restaurants te vinden zijn, maar als je je ogen en oren de kost geeft en gaat eten waar de Spanjaarden zelf zitten kan het denk ik niet echt mis gaan.

Het ontbijt deden we in gezellige bakkerijtjes, zoet of hartig met goeie koffie en verse jus.

Vaak aten we dan later op de dag wat Tapas en hadden we daarna niet echt honger meer.

De laatste dag gingen we wel wat later uit eten en kregen we een echt heel bijzonder gerecht voorgeschoteld. Deze surf en turf zag er geweldig uit en smaakte heel bijzonder! Dit aten we bij Vivi tapas.

Bezienswaardigheden

Natuurlijk mocht een bezoek aan de Sagrada Familia niet ontbreken. Heel bijzonder met al die gekleurde ramen en bijzondere vormen en details. En dan te bedenken dat ze hier nog jaren aan het bouwen zijn.

En alhoewel we geen echte F.C. Barcelona fans zijn wilde we toch graag Camp nou bekijken.

Ook de Boqueria markt aan het einde van de Rambla is een bezoekje waard. Al dat kleurrijke eten en die bijzondere producten mag je eigenlijk niet missen. Wel was het er absurd druk, een goeie tip is misschien wel om vroeg te gaan en niet rond etenstijd 😉

De reis verliep voorspoedig deze keer en ondanks de regen, en mijn toch wel vervelende hoestbuien en verkoudheid hebben we genoten van Barcelona. We willen zeker nog eens terug en ook heb ik weer zoveel inspiratie opgedaan voor nieuwe recepten.

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago