Recepten

Luchtige karnemelk pannenkoekjes met zoete bacon

Vandaag is nationale pannenkoeken dag! En dit jaar maakte ik alvast heerlijke luchtige karnemelk pannenkoekjes. En als extra bijzondere toevoeging maakte ik er zoete bacon bij.

Karnemelk

Ik gebruik karnemelk bijvoorbeeld om vlees malser te maken. Deze keer kocht ik de karnemelk om kip nuggets mee te maken. Ik lust geen karnemelk dus moest iets bedenken op de rest op te maken en daarom besloot ik om nog maar eens pannenkoeken te bakken. Karnemelk zorgt samen met de baksoda voor heerlijke luchtige pannenkoekjes. De kids hadden bij deze pannenkoekjes een beetje het idee dat ze poffertjes aten.

Zoet en zout

Pannenkoeken met spek en stroop is een bekende combi en tegenwoordig zie je steeds meer gerechten waarbij zoet en zout gecombineerd worden. In dit geval bestrijk je de bacon met een beetje ahorn siroop zodat ze zoet en zout worden. Het belangrijkste is eigenlijk nog dat de spek lekker knapperig wordt.

Alhoewel ik dol ben op Hollandse pannenkoeken kan ik ook altijd wel blij worden van luchtige Amerikaanse pancakes. Deze zitten er wat smaak betreft een beetje tussenin en door de luchtigheid zijn deze heerlijk als ontbijtje of brunch!

Wat heb je nodig voor de luchtige karnemelk pannenkoekjes met zoete bacon:

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 200 ml karnemelk
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 85 gram gesmolten boter
  • 12 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 50 ml ahorn siroop

Hoe maak je de luchtige karnemelk pannenkoekjes met zoete bacon:

  1. Meng in een grote kom de bloem, baksoda, zout en suiker. Meng in een andere kom de karnemelk, melk, eieren en de boter. Voeg de natte ingredienten toe aan de kom met droge ingredienten en meng totdat het net gemengd is, niet te lang.
  2. Verwarm de oven voor op de gril stand. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg hier de bacon op. Bestrijk met een beetje ahorn siroop. Gril aan de ene kant totdat de bacon begint te kleuren. Draai om en bestrijk de andere kant met ahorn siroop en bak verder totdat de bacon knapperig is.
  3. Verhit een klontje boter in de pan op halfhoog vuur en schep hier een lepel beslag in. Afhankelijk van hoe groet je pannenkoeken en je pan is kun je meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken.
  4. Wacht totdat er bubbels aan de bovenkant ontstaan en draai dan voorzichtig om. Bak nog 1 tot 2 minuten totdat de onderkant goudbruin is.
  5. Serveer een stapeltje pannenkoeken met de gegrilde ahorn bacon en extra ahorn siroop. Serveer er eventueel vers fruit zoals banaan en blauwe bessen bij.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Luchtige karnemelk pannenkoekjes met zoete bacon
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago