Amerikaanse pannenkoekjes, extra luchtig!

Een echt Amerikaans ontbijt, bestaat voor mij uit Amerikaanse pannenkoekjes met ahornsiroop…

Al tijden gebruik ik hetzelfde recept en ze zijn altijd erg lekker, ik merk wel dat zelfs zoiets simpels als pannenkoeken bakken ook steeds beter gaat met wat oefenen…ohw en een goeie pan dat werkt ook wel om Amerikaanse pannenkoekjes goed te laten lukken!

Eigenlijk is een goeie pan gewoon altijd heel belangrijk om het koken net iets leuker en gemakkelijker te maken.

Dit beslag kan dan weer niet mislukken, en zorgt voor mooie luchtige Amerikaanse pannenkoekjes door de toevoeging van extra bakpoeder en het gebruik van zelfrijzend bakmeel!

Amerikaanse pannenkoekjes, By Cookingdom
Amerikaanse pannenkoekjes

Ingrediënten:

135 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels suiker
130 ml melk
1 ei, geklopt
30 gram boter, gesmolten

Voor erbij:

Ahorn siroop
fruit
poedersuiker

Bereiding:

  1. Zeef het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, zout en suiker boven een ruime kom. Meng in een andere kom de melk met het ei en voeg de gesmolten boter toe.
  2. Giet het melk mengsel bij het bloem mengsel en roer goed door met een vork of garde totdat je een glad beslag hebt. Laat het pannenkoekenbeslag nu een paar minuten staan.
  3. Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en smelt hierin een klontje boter. Voeg dan een lepel beslag toe (ik gebruik altijd een juslepel), wanneer er luchtbelletjes verschijnen op de bovenkant draai je je pannenkoekje om. Bak beiden kanten goudbruin. Je kunt meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd bakken als dat past in je koekenpan.
  4. Herhaal dit totdat al het beslag op is. Je kunt de pannenkoekjes warm houden in de oven of op een bord dat je op een pan met warm water plaatst. Serveer met ahornsiroop en eventueel fruit en/of poedersuiker.

Je kunt de pannenkoekjes ook afgedekt bewaren in de koelkast en even opwarmen in de magnetron, ook koud vielen ze hier trouwens nog goed in de smaak! Maar het allerlekkerste zijn ze natuurlijk warm en vers gebakken.

Amerikaanse pannenkoekjes
(Gebaseerd op een recept van BBC Food)

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Amerikaanse pannenkoekjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

Geef een reactie