Categories: DinerRecepten

Garnalenjambalaya

Garnalen zijn best wel populair in ons huishouden, alhoewel de een het meer heeft op Hollandse garnalen en de ander nogal dol is op cocktailgarnalen. Deze garnalenjambalaya kan ook heel goed gegeten worden door de niet garnalen liefhebber. Er zat veel smaak aan de rijst alhoewel hij met deze hoeveelheden vocht iets te nat bleef naar mijn zin.

Garnalenjambalaya

Ingrediënten:

2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel gerookte paprika poeder
1 theelepel gedroogde oregano
200 gram langkorrelige rijst
750 ml groentebouillon
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel worcestersaus
1 theelepel tabasco
100 gram gerookte ham, fijngesneden
2 1/2 eetlepel fijngesneden bladpeterselie
16 grote rauwe garnalen, schoongemaakt
1/ theelepel cayennepeper

Bereiding:

1. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de uien aan. Voeg de bleekselderij, paprika, uienpoeder, paprikapoeder en oregano toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de rijst toe en roer goed door.
2. Voeg nu de bouillon, tomatenblokjes, Worcestersaus, tabasco en wat zout en peper toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst met de deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar koken. Schep er de ham en peterselie door en laat even mee verwarmen.
3. Bestrooi de garnalen met de cayennepeper en wat zout. Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de garnalen ongeveer 2 minuten tot ze roze en gaar zijn. Serveer de rijst met de garnalen.

Garnalenjambalaya
(Gebaseerd op een recept uit Delicious mei 2014)

Eet smakelijk!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago