Mierikswortel en mosterd runderstoofpotje

Mierikswortel en mosterd runderstoofpotje, het leek me nogal heftig…maar dit stoofpotje met rundvlees en kastanje champignons is echt ontzettend lekker!

En dan moet je nagaan dat nog niet zo lang geleden ik geen champignons en mosterd lustte en mierikswortel maar een raar goedje vond 😛

Mierikswortel & mosterd runderstoofpotje

 

Ingrediënten:

3 eetlepels zonnebloemolie
1,5 kg runderstoofvlees, in blokjes
3 grote uien, grof gesneden
6 teentjes knoflook, geplet
50 gram bloem
300 ml witte wijn
300 ml runderbouillon
3 eetlepels worcestersaus
1 eetlepel rietsuiker
500 gram kastanje champignons, gehalveerd
3 eetlepels Dyon mosterd
3 eetlepels mierikswortelsaus
2-4 eetlepels room

Voor erbij:

peterselie
aardappelpuree
groene groenten

Bereiding:

1. Verwarm 2 eetlepels olie in een ruime braadpan en bak hierin het rundvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet even opzij. Doe de rest van de olie in de pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak totdat de uien zacht beginnen te worden.
2. Meng 100 ml van de wijn met de bloem en roer tot een glad papje. Meng de rest van de wijn erdoor. Doe het vlees terug in de pan, giet er de bouillon en het bloem/wijnmengsel bij. Breng aan de kook en roer totdat het wat dikker begint te worden. Voeg de worcestersaus, suiker en zout en peper toe. Laat 2 uur sudderen met de deksel op de pan, roer af en toe.  Voeg de champignons toe, breng terug aan de kook en laat nog 30 minuten sudderen.
3. Meng de mosterd, mierikswortelsaus en room in een schaaltje en roer door de stoofschotel. Strooi er de peterselie over en serveer met aardappelpuree en groene groenten.

Mierikswortel & mosterd runderstoofpotje
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood maart 2015)

Smakelijk eten!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago