Soba noedel salade met gekarameliseerde kip

Dit is de salade waar ik de chili olie voor maakte! Een soba noedel salade met gekarameliseerde kip.

En deze salade is heerlijk. Met knapperige groenten, een klein beetje zoetigheid van de kip, een simpele dressing en die geweldige chili olie die het helemaal afmaakt!

Mijn kinderen zijn gek op noedels, maar vooral de oudste maak ik altijd blij met knapperige groenten samen met die noedels. Maar zodra het wat pittig wordt geeft hij er helemaal niks meer om, terwijl ik toch vaak flink wat chili gebruik in mijn recepten. De chili olie die je in je eigen schaaltje nog toe kunt voegen voor extra pit was dan ook ideaal!

Soba noedel salade

Ingrediƫnten:

300 gram kipfilet, in stukjes
1 1/2 eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel peper
1 eetlepel olijfolie
pak soba noedels
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
2 theelepels bruine suiker
1 theelepel geroosterde sesamolie
1/2 komkommer, in dunne plakjes
4-6 radijsjes, in dunne plakjes
klein bosje koriander, blaadjes gesneden
zelfgemaakte chili olie

Bereiding:

  1. Bestrooi de kip met de bruine suiker, zout en peper. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur en bak de kip aan alle kanten bruin. Laat een minuut of 8 gaar worden, haal van het voor en zet even opzij voor later.
  2. Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze na het koken af met koud water, laat goed uitlekken en doe ze in een ruime schaal. Meng er de sojasaus, rijstazijn, bruine suiker en sesamolie door. Voeg de kip, komkommer, radijsjes en koriander toe. Besprenkel met de chili olie voor het serveren.

Deze salade is ook erg lekker als je hem van te voren maakt en in de koelkast de smaken nog wat langer laat vermengen!

Ook maakte ik weleens eerder een noedel salade die zeker de moeite waard is!

Soba noedel salade met gekarameliseerde kip
(Gebaseerd op een recept van How sweet it is!)

Smakelijk eten!

Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago