Aardbeienjam met chocolade

Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een potje aardbeienjam met chocolade van een lieve vriendin, daar was ik heel blij mee! Ik was van plan om die zomer zelf aardbeienjam te gaan maken maar toen brak ik 3 middenvoetsbeentjes…en tegen de tijd dat ik weer helemaal op de been was en wat energie over had was het aardbeienseizoen voorbij.

Aardbeienjam met chocolade, by Cookingdom

Dus toen dit jaar het aardbeienseizoen begon besloot ik om gelijk aardbeien jam te maken met chocolade!

Jam maken is echt heel leuk om te doen, het was alweer veel te lang geleden dat ik dit deed. Het hele huis ruikt heerlijk zoet als je jam maakt en ik denk dat ik binnenkort nog eens blauwe bessenjam met limoncello ga maken. Ook wil ik wat nieuwe smaakjes gaan uitproberen, misschien met banaan of pruimen.

Aardbeienjam met chocolade, by Cookingdom
Aardbeienjam met chocolade

Ingrediënten:

600 gram schoongemaakte aardbeien
250 gram geleisuiker speciaal
50 gram pure chocolade in stukjes

Bereiding:

  1. Verwijder de kroontjes de aardbeien en snijdt in stukken, meng in een schaal met deksel de aardbeien met de suiker en zet een nachtje in de koelkast.
  2. Doe de aardbeien met de suiker in een ruime pan en breng aan de kook. Laat 3 minuten stevig doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de chocola door.
  3. Vul 2 jam potjes met de jam, draai de deksel erop en zet 10 minuten op de deksel. Bewaar de potjes in de koelkast.

De jam met deze hoeveelheid chocolade heeft een prominent aanwezige chocolade smaak, voor een subtielere smaak zou je minder toe kunnen voegen, zo’n 30 tot 35 gram.
Mijn jampotten was ik altijd in de vaatwasmachine voordat ik ze vul. Ik heb eigenlijk nooit last van schimmels of bacteriën op deze manier.
Ik vulde met deze hoeveelheid precies 2 Bonne Maman 370 ml jampotten.

Aardbeienjam met chocolade

Smakelijk eten!

Summary
recipe image
Recipe Name
Aardbeienjam met chocolade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

One thought on “Aardbeienjam met chocolade

Geef een reactie