Recepten

Zoete pretzels met sprinkels voor valentijnsdag

Nee we gaan geen pretzels bakken voor Valentijnsdag maar we gaan ze wel versieren. Deze zoete pretzels zien er schattig uit en ze waren erg leuk om samen met mijn dochter te maken.

Ik gebruikte pretzel stokjes maar je kunt ook zeker die in de vorm van een krakeling gebruiken. Heel Pinterest staat er vol mee, in alle soorten en maten 😉 Misschien lijkt het een beetje vreemd die zoute pretzels met het zoete glazuur maar dit is echt lekker en op Valentijnsdag hoort zoet en roze.

Dit receptje is echt zo simpel dat ik even twijfelde of ik het wel op mijn blog wilde plaatsen. Maar ieder jaar met Valentijnsdag probeer ik iets leuks te maken samen met mijn dochter. Zo maakten wij al red velvet cupcakes en de roze puddinkjes van vorig jaar vielen echt ontzettend goed in de smaak. Ook deze hartjeskoekjes zijn zeker geschikt voor Valentijnsdag.

Wat heb je nodig voor de zoete pretzels:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel grenadine
  • pretzels
  • sprinkles in roze en rood

Hoe maak je de zoete pretzels :

  1. Maak eerst het glazuur door de poedersuiker goed te mengen met de grenadine. Als het te dik blijft kun je een paar druppels water toevoegen maar maak het glazuur zeker niet te dun.
  2. Dip de pretzels in het glazuur en daarna in de sprinkels naar keuze. Laat ze drogen op een rooster. Serveer ze in een leuk glaasje.

Natuurlijk kun je ook een ander smaakje gebruiken voor de siroop of gebruik citroensap en voeg dan eventueel een drupje kleurstof toe.
Gesmolten witte chocolade om de stokjes in te dippen lijkt me ook erg lekker!

De inspiratie voor de zoete pretzels

Zoveel inspiratie op Pinterest!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Zoete pretzels voor valentijnsdag
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago