Zoete pretzels met sprinkels voor valentijnsdag

Zoete pretzels voor valentijnsdag

Nee we gaan geen pretzels bakken voor Valentijnsdag maar we gaan ze wel versieren. Deze zoete pretzels zien er schattig uit en ze waren erg leuk om samen met mijn dochter te maken.

Ik gebruikte pretzel stokjes maar je kunt ook zeker die in de vorm van een krakeling gebruiken. Heel Pinterest staat er vol mee, in alle soorten en maten 😉 Misschien lijkt het een beetje vreemd die zoute pretzels met het zoete glazuur maar dit is echt lekker en op Valentijnsdag hoort zoet en roze.

Dit receptje is echt zo simpel dat ik even twijfelde of ik het wel op mijn blog wilde plaatsen. Maar ieder jaar met Valentijnsdag probeer ik iets leuks te maken samen met mijn dochter. Zo maakten wij al red velvet cupcakes en de roze puddinkjes van vorig jaar vielen echt ontzettend goed in de smaak. Ook deze hartjeskoekjes zijn zeker geschikt voor Valentijnsdag.

Zoete pretzels voor valentijnsdag

Wat heb je nodig voor de zoete pretzels:

  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel grenadine
  • pretzels
  • sprinkles in roze en rood

Hoe maak je de zoete pretzels :

  1. Maak eerst het glazuur door de poedersuiker goed te mengen met de grenadine. Als het te dik blijft kun je een paar druppels water toevoegen maar maak het glazuur zeker niet te dun.
  2. Dip de pretzels in het glazuur en daarna in de sprinkels naar keuze. Laat ze drogen op een rooster. Serveer ze in een leuk glaasje.

Natuurlijk kun je ook een ander smaakje gebruiken voor de siroop of gebruik citroensap en voeg dan eventueel een drupje kleurstof toe.
Gesmolten witte chocolade om de stokjes in te dippen lijkt me ook erg lekker!

De inspiratie voor de zoete pretzels

Zoveel inspiratie op Pinterest!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Zoete pretzels voor valentijnsdag
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Geef een reactie