Overig

Wat eten we bij een hittegolf? Zomerse recepten!

Natuurlijk mogen we niet klagen als het mooi weer is. Maar 30 graden op een doordeweekse dag en gewoon door moeten met de normale gang van zaken vind ik toch altijd best heftig! Ik vind een hittegolf allemaal best als ik niks moet 😉 Ook koken vind ik vaak een opgave met deze hitte, dus vroeg ik mezelf vorige week af: Wat eten we bij een hittegolf?

Een salade is eigenlijk het eerste wat altijd in me opkomt, bijvoorbeeld deze caesar salade met kipgehaktballetjes. En als je gelijk een dubbele portie gehaktballetjes maakt heb je ook nog genoeg voor een lekker belegd broodje.

Een pasta salade is ook een echte zomerse maaltijd en met ham en meloen is best origineel en valt in de smaak bij de pubers…tenminste hier wel 🙂

Nog een salade dan, een echte Tex-Mex salade met zoete aardappel. Lekker kleurrijk en een beetje pittig!

Echt super lekker is deze gado gado schotel. En alhoewel deze groenteschotel wel iets meer tijd kost is het zeker de moeite waard!

Een snelle roerbak schotel is ook ideaal, vooral als deze lekker zomers zijn. Bijvoorbeeld met ananas en garnalen

Of een heerlijke groene curry, ik lust eigenlijk altijd wel curry en als die dan zo snel klaar is als deze kan dat best op een warme dag! En als je gelijk wat extra rijst kookt kun je ook nog rijstsalade maken.

Kip tostadas, lekker knapperig en vol met frisse smaken, je kunt hier ook gewoon een restje kip voor gebruiken of gaan voor alleen groenten!

Ik hoop dat dit zorgt voor wat inspiratie en als je echt geen puf meer hebt is een boterham en een ijsje ook gewoon avondeten hoor!

Er is nu ook een Deel 2 met fijne gerechten voor tropische dagen!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Wat eten we bij een hittegolf
Published On
Average Rating
4.5 Based on 10 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago