Wat eten we bij een hittegolf? Zomerse recepten!

hittegolf

Natuurlijk mogen we niet klagen als het mooi weer is. Maar 30 graden op een doordeweekse dag en gewoon door moeten met de normale gang van zaken vind ik toch altijd best heftig! Ik vind een hittegolf allemaal best als ik niks moet 😉 Ook koken vind ik vaak een opgave met deze hitte, dus vroeg ik mezelf vorige week af: Wat eten we bij een hittegolf?

Een salade is eigenlijk het eerste wat altijd in me opkomt, bijvoorbeeld deze caesar salade met kipgehaktballetjes. En als je gelijk een dubbele portie gehaktballetjes maakt heb je ook nog genoeg voor een lekker belegd broodje.

Caesar salade met kipgehaktballetjes, by Cookingdom

Een pasta salade is ook een echte zomerse maaltijd en met ham en meloen is best origineel en valt in de smaak bij de pubers…tenminste hier wel 🙂

pastasalade met meloen en rauwe ham

Nog een salade dan, een echte Tex-Mex salade met zoete aardappel. Lekker kleurrijk en een beetje pittig!

Tex-mex salade met zoete aardappel, by Cookingdom

Echt super lekker is deze gado gado schotel. En alhoewel deze groenteschotel wel iets meer tijd kost is het zeker de moeite waard!

Gado gado met pindasaus dip, by Cookingdom

Een snelle roerbak schotel is ook ideaal, vooral als deze lekker zomers zijn. Bijvoorbeeld met ananas en garnalen

Gebakken rijst met garnalen en ananas

Of een heerlijke groene curry, ik lust eigenlijk altijd wel curry en als die dan zo snel klaar is als deze kan dat best op een warme dag! En als je gelijk wat extra rijst kookt kun je ook nog rijstsalade maken.

Groene curry, by Cookingdom

Kip tostadas, lekker knapperig en vol met frisse smaken, je kunt hier ook gewoon een restje kip voor gebruiken of gaan voor alleen groenten!

tostada met kip

Ik hoop dat dit zorgt voor wat inspiratie en als je echt geen puf meer hebt is een boterham en een ijsje ook gewoon avondeten hoor!

Er is nu ook een Deel 2 met fijne gerechten voor tropische dagen!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Wat eten we bij een hittegolf
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

Geef een reactie