Recepten

Hoe maak je een havermout latte

Een havermout latte oftewel een oatmeal latte is niets meer maar ook niets minder dan een lekker warm havermoutje met opgeklopte melk! En dat is echt heerlijk.

Deze kom met warme romige havermoutpap is heerlijk als ontbijt maar ook echt lekker na een fijne herfstwandeling in het bos. Super snel klaar en erg vullend.

Latte

Tegenwoordig kun je bij ieder beetje hip tentje verschillende latte’s bestellen, met verschillende soorten melk en met verschillende smaken. Je heb de groene matcha latte, een chai latte, een roze latte en 1 van mijn persoonlijke favorieten, de dirty chai latte!

Oatmeal latte

Ik had dit bijzondere havermout gerechtje al een paar keer voorbij zien komen en wilde er graag mijn eigen versie van maken. Ik besloot het super simpel te houden en dat viel verrassend goed uit. Je kunt de suiker zeker vervangen door ahorn siroop of kaneel erover strooien in plaats van cacao.

Wat heb je nodig voor de havermout latte:

  • 35 gram havermout
  • 200 ml en 150 ml sojamelk of je favoriete melk
  • snuf zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • cacaopoeder

Hoe maak je de havermout latte:

  1. Verwarm de havermout met 200 ml melk in een pannetje totdat de havermout zacht is en het papje dikker wordt, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Of verwarm 2 minuten op 800 watt in de magnetron. Roer het zout en de suiker erdoorheen.
  2. Verwarm ondertussen de overige 150 ml melk met een melkopschuimer of verwarm in een pannetje en klop op met een klopper. Giet de opgeklopte melk bij je havermout en bestrooi met cacaopoeder. Eet/drink je romige havermout warm.

Je kunt er ook nog een espresso doorheen roeren dan heb je alles voor je ontbijt ineen 🙂

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Hoe maak je een havermout latte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago