Hoe maak je een havermout latte

Hoe maak je een havermout latte

Een havermout latte oftewel een oatmeal latte is niets meer maar ook niets minder dan een lekker warm havermoutje met opgeklopte melk! En dat is echt heerlijk.

Deze kom met warme romige havermoutpap is heerlijk als ontbijt maar ook echt lekker na een fijne herfstwandeling in het bos. Super snel klaar en erg vullend.

Latte

Tegenwoordig kun je bij ieder beetje hip tentje verschillende latte’s bestellen, met verschillende soorten melk en met verschillende smaken. Je heb de groene matcha latte, een chai latte, een roze latte en 1 van mijn persoonlijke favorieten, de dirty chai latte!

Oatmeal latte

Ik had dit bijzondere havermout gerechtje al een paar keer voorbij zien komen en wilde er graag mijn eigen versie van maken. Ik besloot het super simpel te houden en dat viel verrassend goed uit. Je kunt de suiker zeker vervangen door ahorn siroop of kaneel erover strooien in plaats van cacao.

Hoe maak je een havermout latte

Wat heb je nodig voor de havermout latte:

  • 35 gram havermout
  • 200 ml en 150 ml sojamelk of je favoriete melk
  • snuf zout
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • cacaopoeder

Hoe maak je de havermout latte:

  1. Verwarm de havermout met 200 ml melk in een pannetje totdat de havermout zacht is en het papje dikker wordt, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Of verwarm 2 minuten op 800 watt in de magnetron. Roer het zout en de suiker erdoorheen.
  2. Verwarm ondertussen de overige 150 ml melk met een melkopschuimer of verwarm in een pannetje en klop op met een klopper. Giet de opgeklopte melk bij je havermout en bestrooi met cacaopoeder. Eet/drink je romige havermout warm.

Je kunt er ook nog een espresso doorheen roeren dan heb je alles voor je ontbijt ineen 🙂

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Hoe maak je een havermout latte
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

2 thoughts on “Hoe maak je een havermout latte

Geef een reactie