Dirty chai muffins met amandelen

Dirty chai muffins

Heel de dag wilde ik eigenlijk al iets bakken maar ik wist niet goed wat…Koekjes, muffins, scones, gewoon iets simpels en ondertussen googelde ik ook op dirty chai en kwam ik erachter dat dat thee met koffie was! Toen was het al tijd voor het avondeten maar nadat ik met de hond gewandeld had wist ik ineens wat ik wilde maken: Dirty chai muffins!

Muffins

Als je muffins maakt moet je niet te lang roeren, het beslag blijft altijd een beetje ongelijkmatig. Muffins zijn heel simpel om te maken en eigenlijk moet je er gewoon niet teveel je best op doen voor het beste resultaat.

Dirty chai

Eigenlijk wist ik eerst helemaal niet wat dat was maar toen ik erachter kwam dat het een chai latte was met een shot espresso was ik geïntrigeerd. Ik wist ook al snel dat ik daar iets mee wilde bakken en zo ontstonden deze dirty chai muffins en die zijn echt zo lekker!

Dirty chai muffins

Wat heb je nodig voor de dirty chai muffins:

 • 200 ml ongezoete amandelmelk
 • 2 zakjes chai thee
 • 1 theelepel kaneel
 • 25 ml espresso
 • 400 gram bloem
 • 2½ theelepel bakpoeder
 • ¼ theelepel zout
 • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 75 gram ongepelde amandelen, grof gehakt
 • 2 eieren
 • 150 ml arachide olie

Hoe maak je de dirty chai muffins:

 1. Verwarm de amandelmelk met de inhoud van de 2 theezakjes en het kaneelpoeder tot tegen de kook aan. Haal van het vuur voeg de espresso toe en laat afkoelen. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius en bekleed 12 holtes van een muffin bakplaat met cupcakevormpjes.
 2. Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker. Hou ongeveer 2 eetlepels van de ongepelde amandelen opzij en roer de rest ook door de bloem.
 3. Als het melkmengsel is afgekoeld voeg je de eieren en de olie toe en roer je even goed door. Giet de vloeibare bestanddelen bij de droge bestanddelen en roer totdat het net gemengd is, helemaal niet erg als er ergens nog een beetje bloem te zien is.
 4. Verdeel het beslag over de vormpjes, strooi er de rest van de amandelen overheen en bak 20 tot 25 minuten tot een prikker er schoon uitkomt en de muffins beginnen te kleuren.
 5. Laat de muffins iets afkoelen op een rooster en eet warm.

Dirty chai muffins

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Dirty chai muffin
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie