Recepten

Chocolade karamel crackers oftewel crack

Deze chocolade en karamel crackers worden gemaakt met echte crackertjes, die met dat breeknaadje in het midden dat niet werkt. Ze zijn heerlijk en super simpel om te maken. Drie heerlijke lagen en binnen een half uurtje gemaakt, het moeilijkste aan dit recept is het wachten totdat deze heerlijke zoete snacks afgekoeld zijn.

Crack

Dit recept zag ik vorig jaar rond de kerst op allerlei Amerikaanse blogs voorbij komen. Het idee om van de meest simpele toastjes iets lekkers te maken stond me wel aan. Met karamel en chocolade kun je eigenlijk ook niet fout gaan. Vandaar ook de naam crack, niet alleen maar lekker knapperig maar ook verslavend lekker!

Wat heb je nodig voor de chocolade karamel crackers:

  • 200 gram mini crackers naturel
  • 225 gram ongezouten boter
  • 190 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 250 gram pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je de chocolade karamel crackers:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een laag aluminiumfolie en leg daar een vel bakpapier op. Plaats de crackers netjes naast elkaar op op de bakplaat. Vul heel de bakplaat met 1 laag crackers.
  2. Maak de karamel laag door in een steelpannetje de boter met de basterdsuiker te laten smelten. Breng onder voortdurend roeren aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Haal van het vuur en roer er wat zout door. Giet de karamel over de crackers en spreid dit met een spatel in een egale laag uit.
  3. Bak de crackers 12-15 minuten in de oven. Let op dat de buitenkanten niet te snel kleuren, zet anders je oven iets lager. Haal uit de oven en strooi er gelijk de chocolade over. Laat 5 minuten smelten en verspreid in een egale laag over de karamel.
  4. Laat helemaal afkoelen en breek in stukjes. Je kunt deze zoete crackers heel goed bewaren in de koelkast.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Chocolade karamel crackers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago