Chocolade cheesecake met gezouten karamel

Chocolade cheesecake met gezouten karamel

Ik was echt helemaal happy toen ik deze chocolade cheesecake met gezouten karamel aansneed en hij precies goed was. Ook van de smaak werden we erg blij! Het is wel een hele heftige taart dus een klein stukje is genoeg…Chocola, karamel en een snufje zout is echt de perfecte combi.

Misschien heb je nog nooit karamel of chocolade met een beetje zout op maar dat is echt iets wat je eens moet proberen, zowel de chocolade als de karamel krijgen een echte boost van dat beetje zout. Zo maakte ik ook al eens koekjes met witte chocolade en een beetje zout en ook daar waren die paar korreltjes zout net dat beetje extra dat het bijzonder maakt.

Ik vind het maken van een cheesecake altijd een beetje spannend, het verbaasd me ook iedere keer weer als de cheesecake zijn vorm houdt als de springvorm eraf gaat. Deze cheesecake met lekker veel chocolade is precies goed, lekker zacht en precies zo stevig dat hij heel mooi in vorm blijft. Ik zou zeggen, gewoon eens proberen.

Dus zoek je nog iets speciaals als toetje voor bijvoorbeeld oud en nieuw maak dan zeker deze chocolade cheesecake!

Chocolade cheesecake met gezouten karamel

Wat heb je nodig voor de chocolade cheesecake met gezouten karamel :

 • 1 blikje zoete gecondenseerde melk
 • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
 • 200 gram havermoutkoekjes
 • 275 gram pure chocolade, in stukjes
 • 600 gram roomkaas
 • 125 ml creme fraiche
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 2 theelepels fleur de sel

Hoe maak je de chocolade cheesecake met gezouten karamel:

 1. Haal het etiket van het blikje zoete melk en plaats deze in een pan met kokend water, laat ongeveer 4 uur heel zachtjes koken. Zorg dat het blikje steeds onder blijft staan. Laat helemaal afkoelen.
 2. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Bekleed de bodem van een 23 cm springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en duw aan met de achterkant van een lepel.
 3. Smelt de pure chocolade in een kom boven een pannetje met heet water, laat de kom het water niet raken. Zet even opzij om wat af te koelen.
 4. Klop in de keukenmachine de roomkaas met de crème fraîche en de suiker romig. Meng er dan 1 voor 1 de eieren door. Roer nu de gesmolten chocolade erdoor en schep het roomkaas mengsel op de bodem.
 5. Bak de cheesecake in ongeveer 1 uur gaar, totdat de bovenkant stevig aanvoelt. Laat de cake afkoelen bij kamertemperatuur en plaats de taart een uur in de koelkast om steviger te worden. Verdeel de karamel over de taart en bestrooi met het zout.

Je kunt de karamel ver van te voren maken, deze blijft in het blikje gewoon goed. Maak gelijk meerdere blikjes, altijd handig!

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade cheesecake met gezouten karamel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “Chocolade cheesecake met gezouten karamel

 1. Ziet er heerlijk uit! kan de taart ook een dag van te voren gemaakt worden? En 180 graden kan dat ook met een hete-lucht oven? Groetjes

  1. Hoi Claudia,

   Deze taart kan heel goed een dag van te voren klaargemaakt worden en bewaard in de koelkast. Ik denk wel dat je hem in een hete lucht oven op iets lagere temperatuur moet baken 150 graden ongeveer denk ik. Maar iedere oven is anders dus gewoon na een uur even checken of de bovenkant al stevig is. Succes!

Geef een reactie