Chocolade karamel crackers oftewel crack

Chocolade karamel crackers

Deze chocolade en karamel crackers worden gemaakt met echte crackertjes, die met dat breeknaadje in het midden dat niet werkt. Ze zijn heerlijk en super simpel om te maken. Drie heerlijke lagen en binnen een half uurtje gemaakt, het moeilijkste aan dit recept is het wachten totdat deze heerlijke zoete snacks afgekoeld zijn.

Crack

Dit recept zag ik vorig jaar rond de kerst op allerlei Amerikaanse blogs voorbij komen. Het idee om van de meest simpele toastjes iets lekkers te maken stond me wel aan. Met karamel en chocolade kun je eigenlijk ook niet fout gaan. Vandaar ook de naam crack, niet alleen maar lekker knapperig maar ook verslavend lekker!

Chocolade karamel crackers

Wat heb je nodig voor de chocolade karamel crackers:

  • 200 gram mini crackers naturel
  • 225 gram ongezouten boter
  • 190 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 250 gram pure chocolade, fijngehakt

Hoe maak je de chocolade karamel crackers:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met een laag aluminiumfolie en leg daar een vel bakpapier op. Plaats de crackers netjes naast elkaar op op de bakplaat. Vul heel de bakplaat met 1 laag crackers.
  2. Maak de karamel laag door in een steelpannetje de boter met de basterdsuiker te laten smelten. Breng onder voortdurend roeren aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Haal van het vuur en roer er wat zout door. Giet de karamel over de crackers en spreid dit met een spatel in een egale laag uit.
  3. Bak de crackers 12-15 minuten in de oven. Let op dat de buitenkanten niet te snel kleuren, zet anders je oven iets lager. Haal uit de oven en strooi er gelijk de chocolade over. Laat 5 minuten smelten en verspreid in een egale laag over de karamel.
  4. Laat helemaal afkoelen en breek in stukjes. Je kunt deze zoete crackers heel goed bewaren in de koelkast.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
recipe image
Recipe Name
Chocolade karamel crackers
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

2 thoughts on “Chocolade karamel crackers oftewel crack

Geef een reactie