Recepten

Crudité met miso dip

Crudité met miso dip, oftewel rauwkost met een Aziatisch getinte dipsaus. Een heerlijk hapje of simpel en gezellig voorgerecht. Je eet samen van een mooie schaal de lekkerste groenten die je dipt in een heerlijk sausje.

Crudité

Klinkt chique wel crudité maar eigenlijk betekent het niets meer of minder dan rauwkost. Je kunt elke soort groente gebruiken die je lekker vindt. Sommige groenten moet je wel even kort blancheren omdat ze rauw niet lekker zijn. Zo kook k de peultjes slechts 3 minuten en koel ze daarna in koud water om de mooie groene kleur te behouden. Het leukste en lekkerste is wel om verschillende kleuren groente te gebruiken. Maar ook een geheel groen bord met allerlei lekkers kan heel mooi zijn.

Miso

Miso wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en granen. De smaak is heel bijzonders en de Japanners zien dit als de vijfde smaak, oftewel umami. Deze pasta wordt gebruikt als smaakmaker, het bekendst is waarschijnlijk de misosoep die je als voorgerecht kunt bestellen in de meeste sushi restaurants. Maar ook is miso lekker in een dressing of als saus.

Wat heb je nodig voor de crudité met miso dip:

Voor de saus:

  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1/2 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels miso
  • 2 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel honing
  • 3 eetlepels rijst azijn
  • 1 eetlepel sesamolie

Voor de crudité:

  • handjevol sugar snaps
  • 3-4 wortels, de dikkere in de lengte gehalveerd
  • 1 bosje radijs, gewassen
  • 1/2 komkommer in repen
  • 1-2 stronkjes roodlof, blaadjes losgemaakt

Hoe maak je de crudité met miso dip:

  1. Meng alle ingredienten voor de saus en zet even opzij. Kook de sugarsnaps 3 minuten in kokend water, Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verdeel de groenten over een mooi bord of op een schaal of plank en serveer met de miso dipsaus.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago