Ieder jaar maak ik eigenlijk wel cranberry compote in december, deze keer besloot ik het eens anders te doen en ik voegde wat peper toe. Zo ontstond deze cranberry compote met pit! Een heerlijk frisse en licht pittige compote die ook nog eens erg veelzijdig is.
Vaak kocht ik cranberry’s vers maar bewaarde ik ze in de vriezer, het is natuurlijk net zo handig om deze zure vruchtjes ingevroren te kopen. Rond deze tijd van het jaar zijn ze zowel vers als ingevroren altijd goed te krijgen in de supermarkt. Cranberry’s worden ook vaak gedroogd verkocht maar die zijn niet echt geschikt voor dit gerechtje. In Nederland worden verse cranberry’s gekweekt op de waddeneilanden maar de grote hoeveelheden komen toch uit de Verenigde Staten.
Ik ben dol op de combinatie zoet en pittig en dat komt ook terug in dit receptje. De cranberry’s zelf zijn best wel zuur maar met de suiker en sinaasappelsap wordt de smaak precies goed. En als je van heel pittig houdt kun je zelfs nog wat meer peper toevoegen.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…