Recepten

Hawaïaanse Pasta salade van elleboog macaroni

Hawaïaanse pasta salade, een simpele en smaakvolle pasta salade. Een beetje ouderwets ook, gemaakt met elleboog macaroni, wortel, bleekselderij en een uitje. Deze simpele ingredienten zorgen voor een beetje aparte maar erg lekkere pastasalade.

Hawaï

Ik ben de laatste tijd een verzot op Aziatisch eten en alhoewel Hawaï bij de Verenigde Staten hoort zijn de Aziatische invloeden daar groot. Deze pasta salade is naar mijn idee echter typisch Amerikaans eten maar op Hawaï wordt dit geserveerd met witte rijst en kip katsu wat het een Aziatische twist geeft.

Plate lunch

Ik kwam dit recept eigenlijk tegen toen ik op zoek was naar kip katsu, de Japanse schnitzel. Wat ik vond was de Hawaiian plate lunch. Een bord met witte rijst, deze mac salade en kip of varkens schnitzel, maar ook pulled pork zie je er vaak bij geserveerd. In een vrij weekend besloot ik gewoon om dit ook eens te proberen en het was nog lekkerder dan ik verwachte.

Wat heb je nodig voor de Hawaïaanse Pasta salade:

  • 225 gram elleboog macaroni
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 gram mayonaise
  • 1 kleine ui, fijn geraspt
  • 1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
  • 1 wortel, geraspt
  • 1/2 theelepel bruine suiker
  • peper

Hoe maak je de Hawaïaanse Pasta salade:

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg dat de macaroni goed gaar is, liever iets te zacht dan te stevig. Giet af en spoel af met koud water. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Meng de rest van de ingredienten in een ruime kom en voeg de afgekoelde macaroni toe. Laat de pasta salade helemaal afkoelen in de koelkast.

Ik serveerde deze salade met kip katsu en rijst. Het recept voor de kip katsu komt vrijdag online.

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Hawaïaanse Pasta salade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 5 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

4 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

4 jaar ago